ГЛАСОВИ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ

Използването на гласови биометрични данни е бърз, удобен и сигурен начин за потвърждаване на идентичността на обаждащото се лице. Удостоверяването на автентичността се извършва чрез сравняване на предварително записана гласова проба с гласа на обаждащото се лице. По този начин вече не се налага обаждащото се лице да помни всички свои идентификационни пароли. Освен това този метод за удостоверяване на автентичността  улеснява и ускорява целия процес на удостоверяване на автентичността. С добро бизнес приложение технологията за прилагане на гласови биометрични данни би могла да донесе на дружествата много ползи, да намали техните административни разход, да подобри сигурността им и да направи процесите по-ефективни, а клиентите – по-доволни.

ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГЛАСОВИ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ?

85%

от клиентите не харесват стандартното удостоверяване на автентичността чрез пароли.

74%

от клиентите не биха предоставили изискваната или поискана информация, тъй като в конкретния момент не разполагат с възможност да удостоверят своята автентичност

90%

от клиентите предпочитат гласовите биометрични данни в сраднение с останалите методи за удостоверяване на автентичността.

Използването на гласови биометрични данни е сигурен начин за удостоверяване на автентичността на вашите клиенти чрез прилаганет на естествени гласови модели. Този метод категорично ще подобри услугата и цялостното преживяване на клиентите, като същевременно ще съкрати осезаемо времето за администриране от страна на оператора.

„Соитрон“ ще ви помогне да подобрите своята сигурност и преживяването на клиентите, както и да изградите по-личен подход към предоставянето на услуги, което да отличи вашия бизнес от останалите.

ПОЛЗИ

По-ниски административни разходи

66%

от времето се спестява, когато автентичността на клиентите се удостоверява с прилагането на гласови биометрични данни

Подобрена сигурност

80%

от хората ползват една и съща информация за достъп до всички свои профили, което до голяма степен застрашава сигурността им

Подобрено преживяване за клиента

93%

от клиентите са оценили новата система с 9 от 10 точки заради скоростта, лесната употреба и подобрената сигурност

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ГЛАСОВИТЕ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ НА “СОИТРОН”?

  • „Соитрон“ е първата и единствена компания, която е въвела гласови биометрични данни в сложната банкова система на Словакия.
  • Като единствен доставчик в региона, „Соитрон“  предлага гласови биометрични данни не само като вградено решение, но и като услуга, което прави този тип удостоверяване на автентичността по-достъпно.
  • Качеството на услугите на „Соитрон“ се потвърждава и от факта, че през 2016 г. Компанията „Соитрон“ бе номинирана от списание Computing за „Награди за отлични постижения в областта на сигурността“ в категорията „Управление на идентичността и достъпа“ заради своите гласови биометрични данни.

УПОТРЕБАТА НА ГЛАСОВИ БИОМЕТРИЧНИ ДАННИ ВЪВ ВАШИЯ БИЗНЕС

Финансов сектор

Използването на гласови биометрични данни във финансовите институции като един от наличните инструменти за удостоверяване на автентичността при извършване на различни сделки значително ускорява удостоверяването на клиента, повишава сигурността и подобрява преживяването на клиентите.

Електронни магазини

Използването на гласови биометрични данни по отношение на редовните клиенти на електронния магазин може да ускори и рационализира целия процес на пазаруване. Въз основа на успешно удостоверяване на автентичността, клиентите могат да потвърдят номерата на своите разплащателни карти или адресите за доставка, като по този начин правят покупки по-бързо и по-лесно.

Здравеопазване

Пациентите често не желаят резултатите от техните медицински прегледи или от други медицински интервенции да бъдат разкривани на неупълномощени лица. Проверката на самоличността на пациента по телефона гарантира, че поверителната информация не се предоставя на неупълномощени лица.

Охранителни услуги

Днес охранителните услуги вече се ползват редовно от много предприятия. Проверката на самоличността на персонала по сигурността е ключов елемент за гарантирането на качеството на предоставяните услуги по сигурността. Използването на гласови биометрични данни позволява на собствениците на охранителни фирми да проверяват самоличността на своите служители и момента, в който те пристигат на работното си място. Освен това гласът може да бъде и начин за проверка на самоличността на упълномощени лица и т.н.

Производствен сектор

Гласовите биометрични данни могат да опростят работния процес и в производствените компании. Използвайте ги, например, за да възстановите паролите си и да облекчите вътрешния отдел по поддръжка, или пък да използвате за проверка на самоличността на даден служител във всяка ситуация, в която използването на други биометрични данни или методи за удостоверяване на идентичността не е удобно.

Лизингови компании

Трябва да удостоверите автентичността на поредността на вписванията на персонала в различни лизингови компании? И тук можете да използвате гласовите биометрични данни вместо двуетапното удостоверяване.

Други услуги

Разполагат ли вашите клиенти с достъп до различни платени услуги? Когато те се свържат с вашия помощен отдел, трябва внимателно да идентифицирате клиента, за да разберете дали той е упълномощен да използва услугите ви и т.н. С прилагането на гласови биометрични данни можете лесно да удостоверите идентичността на обаждащия се, да проверите дали той е заплатил за услугите и по този начин да разберете дали има право да използва помощта ви.

ПРОДУКТИ

1.

ГЛАСОВА ПАРОЛА

Усъвършенствана система за проверка чрез биометричен говорител, която удостоверява самоличността на говорещия въз основа на гласова проба/проби, придобити при взаимодействие с гласови, уеб или мобилни приложения.

2.

СВОБОДНА РЕЧ

Уникална система за проверка чрез биометричен говорител, независимо от текста, която удостоверява автентичността на говорещите по прозрачен начин по време на естествения ход на разговора.

ИСКАТЕ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ?

Някой от горните примери съответства на вашата ситуация? Или пък имате някаква друга идея как да използвате гласовите биометрични данни? Ще се радваме да обсъдим с вас гласовите биометрични данни и потенциалното им приложение във вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС