News
9 април 2015

Соитрон и Вишеградската четворка в София

Соитрон получи покана за участие в събитие за споделяне на опит – Visegrad Four E-government. Това е експертна работна среща, организирана от посолствата на държавите от Вишеградската четворка в София в сътрудничество с Института за икономическа политика, Информационно обслужване АД и Министерство на транспорта, информационните технологии и комуникациите на Република България (МТИТК) в рамките на Словашкото председателство на В4. И четирите държави имат фирми и институции, които внедряват проекти, свързани с електронното правителство.

Работната среща на В4 се проведе в сградата на Посолството на Република Словакия в София. Тази година се събраха внушителен брой участници – около 120, а държавната администрация на България осигури подкрепа от най-високо ниво.

Ян Геро от Соитрон запозна участниците с проекта „Интелигентни полицейски коли“, който вече успешно допринася за увеличаване на работната ефективност на полицейските служби в Словакия. Устройството се използва като антикорупционно средство, осигуряващо директен достъп до бази данни, улеснява  обработването на документи, например проверка на лична карта/паспорт, и не на последно място свежда до минимум евентуалните грешки при тези процеси. Хардуерното устройство осигурява по-голяма безопасност заради функциите си за видео улавяне и запис вътре в автомобила.

 

 

Галерия